top of page

ONS VERHAAL

Maria en Erik Zwart en hun 4 kinderen.

KEEK is ontstaan in 2008 vanuit een passie voor eerlijk, smaakvol eten en gastvrijheid.

Toen ik net 24 was opende ik de deuren van onze lunchroom aan de Twijnstraat. Ik wist nog weinig van ondernemen, maar ik had de ambitie om een huiselijke plek te creëren waar we zoveel mogelijk zelf zouden maken van enkel biologische ingrediënten. Deze ambitie is nooit verdwenen, alleen maar sterker geworden. Ambacht, duurzaamheid en gastvrijheid staan nog altijd centraal bij KEEK.

De start van KEEK was niet altijd makkelijk, lange tijd bleef het zelfs erg stil. Beetje bij beetje werd het gelukkig drukker en na een jaar of twee hard werken begon KEEK een bruisende lunchroom te worden. Er werd de hele dag gebakken en gekookt, in een piepklein keukentje. Vroeg in de ochtend maakten we scones, tijdens de spits stond de chai te pruttelen en na sluitingstijd stonden alle tafeltjes vol met soep en taart voor de volgende dag. Toen de keuken echt te klein werd openden we onze tweede locatie aan de Oudegracht, een kleine winkel met grote keuken in de werfkelder.

Lange tijd leken de mogelijkheden van deze keuken grenzeloos. Scones, quiches, soep en meer werden hier bereid voor de winkel en lunchroom. Er ontstond ook ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen. Zo maken we nu ook ons eigen bladerdeeg, croissants en heerlijk desembrood.


Waar we ooit klein begonnen zijn we nu uitgegroeid tot een volwaardige bakkerij. Zelfs zo, dat we het afgelopen voorjaar onze bakkerij moesten verplaatsen naar een betere werkruimte: onze derde locatie aan de Springweg is een open bakkerij geworden, met voldoende ruimte om te bakken, maar ook om gasten te ontvangen.


Met drie locaties in de binnenstad voelt KEEK compleet, maar af is het nooit. Behalve dat we onze producten willen blijven ontwikkelen zoeken we ook steeds weer naar mogelijkheden om duurzamer te ondernemen en onszelf te verbeteren.  


Ik hoop u een keer te zien bij KEEK!


Maria

bottom of page