_edited.png)
wortelcake
wat heb je nodig?
 
- 
KEEK Bakmix wortelcake 
- 
3 middelgrote eieren 
- 
175 gram geraspte peen 
​
​
Ingrediënten bakmix:​
rietsuiker, volkoren meel, walnoten, kokos, tarwebloem, citroenzest, kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat
​
allergenen: gluten, noten
​
​​
stap 1.
Doe de olie en ei in een grote kom en klop het mengsel met een mixer met gardes voor 5 minuten op een middelhoge stand
stap 2.
Spatel de bakmix er doorheen en mix dit vervolgens voor 2 minuten op middelhoge stand
stap 3
Rasp de wortelen fijn en schep dit door het mengsel tot het goed verdeeld is in het beslag
​stap 4
Giet het mengsel in een ingevette bakvorm van ... cm
​stap 5
Bak het in het midden van de oven af voor 55-65 minuten
Verwarm je oven voor op 170 graden
​
​
​
​
Dag 1, rond 11 uur
VOEDEN
5 gram desem, 55 gram roggemeel, 75 gram warm water (45 graden). Goed roeren en afgedekt wegzetten op kamertemperatuur (16 tot 24 graden)​​
Dag 2, rond 7 uur
VOEDEN
5 gram desem, 55 gram roggemeel, 75 gram warm water (45 graden). Goed roeren en afgedekt wegzetten op kamertemperatuur (16 tot 24 graden)
Dag 2 rond 10 uur
READY
Je desemstarter heeft nu 3 uur gerust en is klaar voor gebruik! Volg het Keek broodrecept naar keuze.
​
Met overgebleven desem maak je opnieuw om 11 uur desem voor de volgende dag. Wat over is kan weg of deel je uit. Je desemcultuur ook weer in slaap brengen; zet hem in dit stadium in de koelkast.
​​
Tips
Wil de wortelcake een extra feestelijke twist geven? Voeg dan een handjevol cranberries bij stap 3


