top of page
oie_transparent (2)_edited.png

wortelcake

wat heb je nodig?
 

  • KEEK Bakmix wortelcake

  • 3 middelgrote eieren

  • 175 gram geraspte peen

​

​

Ingrediënten bakmix:​

rietsuiker, volkoren meel, walnoten, kokos, tarwebloem, citroenzest, kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat

​

allergenen: gluten, noten

​

​​

stap 1. 

Doe de olie en ei in een grote kom en klop het mengsel met een mixer met gardes voor 5 minuten op een middelhoge stand

stap 2.

Spatel de bakmix er doorheen en mix dit vervolgens voor 2 minuten op middelhoge stand

stap 3

Rasp de wortelen fijn en schep dit door het mengsel tot het goed verdeeld is in het beslag

​stap 4

Giet het mengsel in een ingevette bakvorm van ... cm

​stap 5

Bak het in het midden van de oven af voor 55-65 minuten

Verwarm je oven voor op 170 graden

​

​

​

​

Dag 1, rond 11 uur

VOEDEN

5 gram desem, 55 gram roggemeel, 75 gram warm water (45 graden). Goed roeren en afgedekt wegzetten op kamertemperatuur (16 tot 24 graden)​​

Dag 2, rond 7 uur

VOEDEN

5 gram desem, 55 gram roggemeel, 75 gram warm water (45 graden). Goed roeren en afgedekt wegzetten op kamertemperatuur (16 tot 24 graden)

Dag 2 rond 10 uur

READY

Je desemstarter heeft nu 3 uur gerust en is klaar voor gebruik! Volg het Keek broodrecept naar keuze. 

​

Met overgebleven desem maak je opnieuw om 11 uur desem voor de volgende dag. Wat over is kan weg of deel je uit. Je desemcultuur ook weer in slaap brengen; zet hem in dit stadium in de koelkast.

​​

Tips

Wil de wortelcake een extra feestelijke twist geven? Voeg dan een handjevol cranberries bij stap 3

bottom of page