
VOOR 6-8 STUKS
Zoete scones
Ingrediënten bakmix:
​tarwebloem, rietsuiker, bakpoeder, zeezout, citroenzest
​
allergenen: gluten
*kan sporen bevatten van noten
wat heb je nodig?
-
KEEK Bakmix zoete scones
-
112 gram roomboter
-
​330 ml Karnemelk
​
vegan scones maken?
-
KEEK Bakmix zoete scones
-
112 gram margarine
-
​330 ml havermelk
-
1 eetl. appelazijn
​
​
​​
stap 1.
Weeg de karnemelk/havermelk af en voeg daar de KEEKmix, de boter in kleine blokjes en het zest van de citroen toe.
stap 2.
Meng in een keukenmachine, liefst met een vlinderhaak, of kneed het met de hand een paar minuten door tot het net samenkomt, maar nog wel losjes is.
stap 3
Strooi wat bloem op je werkblad en stort je deeg erop. Rol het deeg zacht een beetje uit tot het ongeveer 3 cm dik is
​stap 4
Gebruik een steker van ongeveer 6 centimeter in diameter. Maak je niet druk als je dit niet hebt. Je kunt ook een kopje gebruiken, een ander vormpje of simpelweg een mesje om vierkante scones mee te snijden
​stap 5
Leg een vel bakpapier op je bakplaat en verdeel de scones hierop. Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm je oven voor op 170 graden
Tips
Wil je de scones voor de kersttafel bakken? Voeg dan 20 gram gekonfijte sinaasappel of gember toe bij stap 1


