
bananenbrood
Ingrediënten bakmix:
tarwebloem, rietsuiker, walnoten, bakpoeder, zeezout, kaneel
​​
Allergenen: gluten, noten
wat heb je nodig?
 
- 
KEEK Bakmix bananenbrood 
- 
3 rijpe bananen (380 gram) 
- 
110 gram appelmoes 
- 
60 ml zonnebloemolie 
​
​
​
​​
stap 1.
Pel de bananen en prak ze samen met de appelmoes
stap 2.
Doe de bakmix in een grote kom en voeg hier de zonnebloemolie aan toe. Meng dit geheel voor 4 minuten op stand middelste stand
stap 3
Voeg de geprakte bananen mengsel toe en meng kort tot het gelijkmatig in het beslag verdeeld is
​stap 4
Stort het beslag in een ingevette bakvorm van 25 cm
​stap 5
Bak in het midden van de oven af voor 60 minuten
Verwarm je oven voor op 175 graden
​
​
​
​
Dag 1, rond 11 uur
VOEDEN
5 gram desem, 55 gram roggemeel, 75 gram warm water (45 graden). Goed roeren en afgedekt wegzetten op kamertemperatuur (16 tot 24 graden)​​
Dag 2, rond 7 uur
VOEDEN
5 gram desem, 55 gram roggemeel, 75 gram warm water (45 graden). Goed roeren en afgedekt wegzetten op kamertemperatuur (16 tot 24 graden)
Dag 2 rond 10 uur
READY
Je desemstarter heeft nu 3 uur gerust en is klaar voor gebruik! Volg het Keek broodrecept naar keuze.
​
Met overgebleven desem maak je opnieuw om 11 uur desem voor de volgende dag. Wat over is kan weg of deel je uit. Je desemcultuur ook weer in slaap brengen; zet hem in dit stadium in de koelkast.
​​
Tips
Heb je een andere bakvorm? Helemaal niet erg. Houdt de cake in de gaten terwijl hij in de oven zit. Gaat de cake te hard maar is hij nog niet helemaal gaar, bedek hem met folie.


