top of page
oie_transparent (3).png

sinaasappelcake

wat heb je nodig?
 

​

​

Ingrediënten bakmix:​

tarwebloem, rietsuiker, bakpoeder, sinaasappelzest, gember, zeezout

​

allergenen: gluten

*kan sporen bevatten van noten​

​

​​

stap 1. 

Laat de boter smelten in het pannetje

stap 2.

Klop de eieren todat het een luchtige witte massa is geworden

stap 3

Spatel de bakmix langzaam door door de luchtige massa

​stap 4

Voeg al spatelend, de gesmolten boter toe, die inmiddels licht afgekoeld is

​stap 5

Stort het beslag in een bakvorm van +/- 25 cm en bak af voor 60 minuten. De oven niet tussendoor openen om inzakken te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Tips

Wil de sinaasappelcake een extra feestelijke twist geven? Voeg dan een handjevol cranberries toe na stap 4  

bottom of page